Scooter banden - Prijzen vergelijken voor Scooter banden

Banden prijs vergelijken
Banden prijs vergelijken
Breedte
Hoogte
Doorsnede
Belasting
Snelheid
Merk
1 Zoeken naar een band
2 Vergelijk prijzen
3 Bekijk

Vergelijk scooterbanden op onze bandenprijsvergelijker website

We weten dat het veel tijd kan kosten om de beste prijs voor nieuwe scooterbanden te vinden. Daarom zetten we ons in om de beste prijzen van verschillende online retailers te laten zien, zodat je zo de beste scooterbanden kunt vinden. Met Welkband.be hoef je je geen zorgen meer te maken over je banden tijdens het rijden op je scooter!

Waarom zou ik de prijzen van scooterbanden online vergelijken?

De prijzen voor scooterbanden lopen sterk uiteen en je hebt waarschijnlijk geen tijd om alle webshops te checken. Daarom is de makkelijkste manier om snel de beste deal voor de prijzen van scooterbanden op één website te vinden: Welkeband.be!

Onze zoekmachine vergelijkt de prijzen van scooterbanden van verschillende retailers, zoals Autobandenmarkt, Tirendo en Toopneus, waardoor we je zo een ruime keuze uit vele bandenmerken kunnen bieden. Al onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat je ongetwijfeld de perfecte scooterbanden zult vinden!

Aprilia SR 50

Hoe kan ik scooterbanden vinden op Welkeband.be?

Voer de afmetingen van je scooterband in onze zoekmachine in, inclusief breedte, hoogte, diameter, samen met de belasting en snelheden. Klik vervolgens op "Zoeken" om een lijst met resultaten van de prijzen voor scooterbanden te krijgen. Vervolgens kies je de beste die bij jou passen.

Hoe vind ik de maat van mijn scooterbanden?

De informatie over de bandenafmetingen voor je scooter vind je in de voertuigdocumentatie. Houd er rekening mee dat je geen scooterbanden met een lagere belasting en snelheidsvermogen kan laten monteren. Banden die niet aan deze eisen voldoen, kunnen je leven in gevaar brengen, en het gebruik ervan is daarom verboden. Het is daarentegen geen probleem om banden met een hogere belasting en snelheidsvermogen te monteren. Als je meer informatie over bandenregistratie nodig hebt, bekijk dan de website van de bandenfabrikant of neem contact op met de fabrikant van de scooter.

Hoe vergelijk ik de scooterbanden prijzen op Welkeband?

Quelpneu


Welkeband.be geeft de prijzen in oplopende volgorde weer, en dit altijd inclusief de bezorgkosten. Als je de zoekopdracht wilt verfijnen, kun je de filters aan de linkerkant van de resultatenlijst gebruiken. Hiermee kun je de prijzen van verschillende fabrikanten en retailers vergelijken, het seizoen kiezen, en zelfs een prijsklasse instellen die bij jouw budget past.

Wanneer je de beste scooterbanden hebt uitgekozen, klik dan op “Bezoek winkel”. Je wordt zo naar de webwinkel van onze partnerverkoper doorgestuurd om de nieuwe scooterbanden te kopen.

Zijn goedkope scooterbanden veilig?

Als je voor de goedkope banden kiest – die dus bovenaan de resultaten staan – bespaar je zeker geld. Maar budgetbanden daarentegen zijn niet altijd de beste keuze: ze slijten sneller, zorgen voor minder stabiliteit en hebben een hoger brandstofverbruik. Daarom zijn de goedkoopste banden niet altijd de beste. Gebruik daarom Welkeband.be in plaats van gewoon budgetbanden te kopen. Op Welkeband.be kan je de prijzen van kwaliteitsbanden vergelijken en ze zo goedkoper aanschaffen.

Pneus Dunlop Pneus Continental Pneus Pirelli Pneus Bridgestone

Welke banden voor mijn scooter?

Bij het kiezen van nieuwe banden voor je scooter moet je niet alleen rekening houden met de afmetingen en jouw budget, maar ook banden zoeken die bij jouw rijstijl en de omstandigheden waarin je normaliter rijdt passen. In tegenstelling tot motorrijders, gebruiken scooterrijders hun voertuig vaak het hele jaar door om kortere afstanden in stedelijke gebieden af te leggen. Fabrikanten hebben daarom banden ontwikkeld met zowel een korte opwarmtijd als een hoge grip, bruikbaar onder alle weersomstandigheden.

Welke scooterbanden bestaan er?

Scooterbanden kunnen in vier hoofdtypen onderverdeeld worden, afhankelijk van je rijstijl: stadsbanden, toerbanden, sportbanden en terreinbanden. Je zult opmerken dat de namen van de verschillende categorieën kunnen verschillen, van winkel tot winkel, wat soms voor enige verwarring kan zorgen. Daarom raden we aan om op de naam van de modellen te letten wanneer je je scooterbanden en prijzen vergelijkt.

Scooter stadsbanden

Als je jouw scooter voornamelijk in stedelijke gebieden gebruikt, zijn stadsbanden de beste keuze! Het juiste bandenpatroon biedt een ideale grip op alle soorten stedelijke oppervlakken. Ze zijn zeer slijtvast, waardoor je voor lange tijd over verharde en geasfalteerde wegen kunt rijden.

Vespa Sprint 50

Scooter tourbanden

Tourbanden voor scooters lijken veel op motorbanden. Ze zijn ontworpen om onder alle weersomstandigheden te kunnen rijden. Door hun grote slijtvastheid kun je op eindeloze wegen rijden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je banden.

Bromfiets banden

Als je graag op bromfietsen rijdt, is het gemakkelijk om geschikte banden te vinden. Bromfietsbanden zijn meestal smaller en hun diameter is groter in vergelijking met scooterbanden. De grip en slijtvastheid zijn ideaal in gebruik en ze zijn ook zeer duurzaam.

BMW C 650 Sport

Scooter sportbanden

Als liefhebber van hoge snelheden zal je zeker niet teleurgesteld worden door de sportbanden voor scooters. Het zachte rubber zorgt voor de perfecte grip op het wegdek, maar ook op het (race) circuit. Als je jouw scooter ook voor sportwedstrijden gebruikt, monteer dan sportbanden voor super prestaties.

Terrein scooterbanden

Wees niet bang om off-road te gaan met je scooter! Terreinbanden voor scooters zijn er speciaal voor ontworpen: ze hebben een aanzienlijk groter negatief bandenpatroon in vergelijking met stadsbanden. Je kunt ze dus gebruiken om over onverharde wegen te rijden, zowel in het bos als op landwegen. Ook is het mogelijk om ze op de weg te gebruiken, maar dit gaat wel ten koste van de prestaties op het gebied van wegligging, rolgeluid en levensduur.

Vintage banden voor scooters

Houd je van een retro stijl? Als het antwoord ja is, dan zijn vintage banden perfect voor jou! Ze verschillen qua uiterlijk - maar niet qua prestaties - van andere banden. Sommigen behouden zelfs de witte stroken van oudere modellen. Dit geeft een geheel nieuwe draai aan het uiterlijk van je scooter!

Pneus Heidenau Pneus Duro

Winter scooterbanden

Als we aan scooters denken, stellen we ons niet direct voor dat we ook vaak in winterse omstandigheden zouden rijden. Maar als je met je scooter door de sneeuw wilt rijden, aarzel dan niet om winterbanden te monteren. Het rubber en bandenpatroon zorgen voor een goede flexibiliteit en grip bij zeer lage temperaturen en een op gladde en besneeuwde ondergrond.

Pneus Michelin Pneus Metzeler

Banden voor elektrische scooters

Voor scooterbanden voor elektrische scooters verandert er niets! Je kunt uit dezelfde bandencategorieën als de andere scootertypes kiezen, als je er maar voor zorgt dat ze geschikt zijn voor de grootte van de scooter en de rijomstandigheden.

Wat zijn de beste merken voor scooterbanden in België?

Scooterrijders kunnen vertrouwen op de banden van merken zoals Bridgestone, Dunlop, Michelin, Pirelli en Metzeler. Je moet er daarentegen steeds voor zorgen dat je scooterbanden op je rijstijl en de weersomstandigheden afgestemd zijn. Ook moet je (net als bij motorbanden), de nieuwste modellen kiezen, om op deze manier de beste technische prestaties te garanderen. De nieuwste modellen scooterband die in 2020 uitkwamen, zijn Metzeler Roadtec Scooter en Michelin City Grip 2.

Waar kan ik mijn scooterbanden in de buurt laten monteren?

Veel online retailers geven adressen en montageprijzen van garages bij jou in de buurt. Houd er wel rekening mee dat de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het type scooter. Vraag daarom altijd vooraf naar de exacte prijs.

Dankzij Welkeband.be vind je gemakkelijk scooterbanden online. Voor meer informatie kun je onze koopgids raadplegen. Bij vragen over de prijsvergelijkingen voor scooterbanden, neem gerust contact met ons op!