Vrachtwagenbanden - Prijzen vergelijken voor Vrachtwagenbanden

Banden prijs vergelijken
Banden prijs vergelijken
Breedte
Hoogte
Doorsnede
Belasting
Snelheid
Merk
1 Zoeken naar een band
2 Vergelijk prijzen
3 Bekijk

Vergelijk prijzen op Welkeband.be om vrachtwagenbanden goedkoper te kopen
Het maakt niet uit of je een bus rijdt in Rotterdam, goederen het hele land door rijdt, of de hele dag op een bouwplaats werkt. Al deze situaties vereisen vrachtwagenbanden van goede kwaliteit. Vrachtwagenbanden zijn vaak een van de duurste soorten banden en daarom is het erg handig om de prijzen van vrachtwagenbanden te vergelijken op Welkeband. Onze website geeft je een overzicht en prijslijst voor verschillende soorten vrachtwagenbanden. De site zal je helpen om minder geld uit te geven en toch kwalitatief goede vrachtwagenbanden te vinden zodat je geen zorgen meer hoeft te hebben over het aantal kilometers of de belasting.

Waarom is het goed om de prijzen van vrachtwagenbanden online te vergelijken?

De prijs voor een volledige set nieuwe banden is vrij hoog als je bedenkt dat de prijs voor één vrachtwagenband al minstens zes keer zo hoog is als de prijs van gewone autobanden. De prijzen voor vrachtwagenbanden veranderen met het uur waardoor het lastig is om op de hoogte te blijven wat betreft prijzen.
Wij zorgen ervoor dat je geld en tijd bespaard door je een site te bieden waarbij de prijzen die vergeleken worden constant actueel zijn. Vind de beste prijs voor jouw nieuwe banden op ieder moment op Welkeband. We zullen je niet teleurstellen!

Hoe vind ik aanbiedingen voor vrachtwagenbanden op Welkeband?

Voer in de zoekmachine de afmetingen, het gewicht en de snelheid van de vrachtwagenbanden in. Hou er rekening mee dat je alleen naar een enkele band kan zoeken, niet naar dubbele banden. Druk op ‘Zoeken’ en bekijk de lijst met prijzen. De goedkoopste vrachtwagenbanden staan bovenaan, de duurste onderaan.

Als je de afmetingen van de banden niet precies weet dan kun je deze terugvinden op de huidige banden of in de autopapieren.

Michelin  Continental  Goodyear  Pirelli 

Hoe vergelijk ik vrachtwagen- en aanhangerbanden op Welkeband?

In de linkerkolom kun je een merk invullen als je de prijs van vrachtwagenbanden van een bepaald merk wil weten. Ook kun je filteren op seizoen of dealer. Als prijs belangrijk voor je is, dan vind je het misschien handig om op prijsklasse te sorteren. Op het moment dat je een band gekozen hebt, druk je op ‘Bezoek winkel’ om bij de online winkel te komen waar deze vrachtwagenband wordt verkocht.
Welkeband.be

Zijn goedkope vrachtwagenbanden goed?

Goedkope vrachtwagenbanden presteren niet optimaal. Ze kunnen minder goed tegen zware ladingen en zijn niet slijtvast. Bestel daarom niet altijd de vrachtwagenbanden die bovenaan in de lijst staan. Kijk altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je budget blijft belangrijk en daarom helpen we je een prijs te vinden die bij jouw portemonnee past!

Hoe kies ik de juiste banden voor mijn vrachtwagen?

Kies je vrachtwagenbanden op basis van de as

Iedere as heeft zijn eigen type band. Er zijn drie typen assen: de stuuras, de aandrijfas en de trailersas. De banden op deze assen worden verschillend beïnvloed door belasting en rolweerstand. Dit is ook afhankelijk van waar op het voertuig deze banden zitten. Ook de loopvlakpatronen verschillen: de banden op de aandrijfas hebben vaak een hoger loopvlakpatroon dan de andere banden.

Banden op de stuuras

De stuuras bevindt zich onder de cabine van de vrachtwagen. De as zorgt ervoor dat de wielen die eraan zitten zichzelf in de richting kunnen sturen waarin de vrachtwagen rijdt. Voor dit type as heb je ‘S’ (steer) banden nodig, ook wel ‘F’ (front) genoemd. Met ‘S’ vrachtwagenbanden kun je het voertuig kilometers gebruiken met het juiste laadvermogen.

Banden voor de aandrijfas

Achter de stuuras bevindt zich de aandrijfas. De banden van de aandrijfas hebben een ‘D’ (Drive) loopvlakpatroon. Aandrijfbanden kunnen zonder problemen het gewicht van de aanhanger dragen.

Banden voor de trailer

De as van de trailer zit achteraan de trailer, vandaar de naam. De banden op dit type as worden aangedreven door de beweging van de vrachtwagen en dragen naar de andere wielen het gewicht van de trailer. Door de hoge laad- en snelheidsindex kan de vrachtwagen zware ladingen dragen en een groot aantal kilometers afleggen. Dit zijn belangrijke criteria wanneer je een trailer aan het trekken bent voor misschien een aantal uur of zelfs een aantal dagen.

Er bestaan ook ‘A’ of ‘Z’ (All-position) banden die op alle drie de type assen kunnen. Deze zijn gemaakt voor iedere positie van de vrachtwagen maar presteren minder dan de S, D en T banden. Er is een gouden regel die luidt : zorg ervoor dat op elke as banden hebt met hetzelfde loopvlakpatroon.

Hou bij de keuze van vrachtwagenbanden rekening met verschillende omstandigheden

Als het type vrachtwagenband voorop staat in de keuze van vrachtwagenbanden dan geldt dit ook voor het gebruik van de banden. Of je nou een vrachtwagen of een bus bestuurt, ieder type voertuig heeft banden nodig die bij de rij omstandigheden passen. Of het nou gaat om banden voor lange afstanden, on/off-road banden of stadsbanden, er is een band voor alle soorten vrachtwagenchauffeurs!

Vrachtwagenbanden voor lange afstanden

Het is fijn om met lange afstandsbanden op de Belgische snelwegen te rijden. Dit type band is vooral gemaakt voor 18-wielers en trekkers die vaak vracht vervoeren over een grotere afstand. Het is ook ontworpen om slijtage en rolweerstand tegen te gaan. Als je voor dit type banden gaat, let dan op het brandstofverbruik om zo geld te besparen en rekening te houden met het milieu. Deze banden zorgen dat je overal heen kunt rijden!

Vrachtwagenbanden voor regionale afstanden

Als je kortere afstanden rijdt zijn deze banden perfect! Ze zijn bestand tegen regelmatig optrekken en afremmen. Dus als je een oplegger, tankwagen of iets vergelijkbaars rijdt: deze banden gaan waar jij heen wil.

Vrachtwagenbanden voor in de stad

Deze banden zijn ideaal voor ritten met zware voertuigen in de stad. Dit kan een bus zijn of een vuilniswagen: deze banden kunnen tegen de vele stops die je zal maken om passagiers op te pikken of afval te verzamelen. Ze hebben versterkte flanken en zijn ook ontworpen om met stoepranden om te gaan. Met deze banden hoeven jij en je passagiers zich geen zorgen te maken om de veiligheid!

On/offroad- en bouwbanden

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze banden heel veelzijdig! Met deze banden kun je zowel op de weg rijden als over een andere ondergrond zoals vuil of grind. Deze banden zijn onderhevig aan de beperkingen van off-road rijden en hebben een uitstekende grip en een stevig karkas om scheuren te voorkomen.

Winterbanden voor vrachtwagens

Moet je door de sneeuw rijden? Vergeet dan niet om passende winterbanden te monteren! Winterbanden hebben ‘M+S’ of ‘3PMSF’ op de banden staan en zijn gemaakt voor lage temperaturen en gladde, besneeuwde wegen. Hoewel ze in België niet verplicht zijn krijg je in de winter meer rij-comfort met deze banden. Ook heeft de vrachtwagen een betere wendbaarheid en een groter remvermogen.

Wat zijn de beste bandenmerken in België?

Merken als Michelin en Goodyear staan bekend om de hoge kwaliteit van de banden. Ook kun je kijken bij fabrikanten die gespecialiseerd zijn in vrachtwagenbanden zoals Samson en Americus. Deze en enkele andere merken vind je op onze vergelijkingswebsite voor vrachtwagenbanden.
Anteo vrachtwagenbanden  Hankook vrachtwagenbanden  Aeolus vrachtwagenbanden  Westlake vrachtwagenbanden

Waar kan ik mijn vrachtwagenbanden laten monteren?

Hou er wel rekening mee dat de meeste garages vaak autobanden verwisselen en monteren maar niet altijd ervaring hebben met het verwisselen van vrachtwagenbanden. Ledere garage hanteert ook een ander tarief en deze willen ook nog weleens verschillen per vrachtwagen. Het is handig om vooraf contact op te nemen met de garage om te checken of ze deze banden voor je kunnen monteren en of je hiervoor een offerte kunnen sturen.

Raadpleeg onze website voor meer informatie over de vrachtwagenbranden. Via ons contactformulier staan wij ook tot je beschikking voor vragen over het vergelijken van de banden en het online bestellen van nieuwe vrachtwagenbanden. We wensen je een veilige reis!